• 't Trefcentrum Bedum

Netwerklunch Trefcentrum

geplaatst in: Netwerk-lunch | 0

Bij de netwerklunch van vandaag in het Trefcentrum was er weer een geweldige opkomst. Maar liefst 40 ondernemers kwamen  lunchen.
Gert Blaauw vertelde in het kort over de diensten van de SNS-bank in Bedum, die vooral (nog) op particulieren is gericht.

Iets uitgebreider kwamen Ernst Ottens, Diana Löhr en Juliette Meijering van Werkplein Ability aan het woord om ons ondernemers te vertellen over de diensten die zij aanbieden aan de BMWE gemeenten.
Zij zijn doorlopend op zoek naar vacatures voor hun kandidaten, maar ook naar passende werkervaringsplekken, waarin de kandidaten met behoud van uitkering minimaal 3 en maximaal 6 maanden mogen meedraaien in de organisatie. Ook bieden ze proefplaatsingen aan, waarbij er een korte periode proefgedraaid wordt met de kandidaat met behoud van uitkering en uitzicht op betaald werk. Er is behoefte aan plekken in alle branches, want het aanbod aan kandidaten is divers. Ondernemers die op zoek zijn naar een medewerker, kunnen door Werkplein Ability hierin vrijblijvend en kosteloos kunnen gefaciliteerd worden. Ability voert zelf de selectiegesprekken en stelt ook alleen geschikte én gemotiveerde kandidaten aan u voor. Wanneer in de praktijk blijkt dat er meer ondersteuning nodig is, wordt dit door Ability opgepakt.”

De reacties hierop waren heel positief, door diverse ondernemers werd hier direct op ingesprongen en er werden direct afspraken genoteerd.

Hierbij dan ook de oproep aan degenen die er niet waren: hebben jullie een vacature, of kunnen jullie mogelijk wat hulp gebruiken in de organisatie, neem dan gerust contact met Ability op. Zij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Contactgegevens:
Camilla Jongst
Adviseur Werkgeversdienstverlening
Locatie: Ubbo J. Mansholtplein 2
Postbus 19 – 9950 AA Winsum
Telefoon: 0595750341/0623777593
(Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)
www.werkinzicht.nl

Werkplein Ability is een nieuwe organisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de participatiewet in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Het is een samenvoeging van Werkplein Noord-Groningen, Sociale Zaken en Werk Hoogeland en werkleerbedrijf Ability.